Google Fotoğraflar’dan fotoğraflar nasıl silinir?


KISA CEVAP

Android ve iOS’ta Google Fotoğraflar’dan bir fotoğrafı silmek için fotoğrafa uzun basarak seçin. Bundan sonra, düğmesine basın Silmek sağ üstteki düğme.

Bilgisayarınızdaki Google Fotoğraflar’dan fotoğraf silmek için imlecinizi silmek istediğiniz fotoğrafın üzerine getirin ve ardından o fotoğrafın üzerinde görünen onay işaretini tıklayın. Bundan sonra, düğmesine basın Silmek sağ üstteki düğme.


ANAHTAR BÖLÜMLER

Google Fotoğraflar’dan fotoğraflar nasıl silinir (Android ve iOS)

Google Fotoğraflar mobil uygulamasını açarak başlayın. Galeride, en son kaydettiğiniz tüm fotoğrafları, videoları ve ekran görüntülerini göreceksiniz.

bir akıllı telefonda google fotoğrafları uygulamasını açma

Curtis Joe / Android Otoritesi

Silmek istediğiniz fotoğrafa uzun basın; bu onu seçecektir. Seçilen herhangi bir şey, üzerinde bir daire içinde bir onay işaretine sahip olacaktır.

mobil uygulamadaki çöp kutusu simgesinin konumu

Curtis Joe / Android Otoritesi

Silmek istediğinizi seçtikten sonra, Silmek düğmesine basın ve seçili öğeleri çöp kutusuna taşımayı bitirin.

x miktarda fotoğrafı çöp kutusuna taşı

Curtis Joe / Android Otoritesi

Çöp kutusundaki öğeler, depolama sınırınıza dahil değildir ve yanlışlıkla sildiğiniz fotoğraf veya videoları geri alabileceğiniz 60 gün sonra silinir. Bu görüntülerin hemen kalıcı olarak silinmesini istiyorsanız, doğrudan çöp kutusuna gidebilir ve oradan silebilirsiniz.

Google Fotoğraflar’dan fotoğraflar nasıl silinir (masaüstü)

Telefonunuzda çektiğiniz tüm fotoğraf ve videolara bilgisayarınızdan erişebilirsiniz. Google Fotoğraflar web sitesine giderseniz, yüklenen ve senkronize edilen resimleri de yönetebilirsiniz.

masaüstü google fotoğrafları istemcisi

Curtis Joe / Android Otoritesi

Bu fotoğraf veya videonun üzerinde gri bir onay işareti görünmesi için farenizi web sayfasındaki herhangi bir fotoğraf veya videonun üzerine getirin. Maviye çevirmek ve seçmek için o onay işaretine tıklayın.

Silmek istediğiniz fotoğrafları veya videoları seçin. Alternatif olarak, belirli bir güne ait bir grup fotoğrafı silmek isterseniz, o güne ait tüm fotoğrafları veya videoları seçmek için tarihin solundaki onay işaretine tıklayabilirsiniz.

masaüstü fotoğrafları istemcisi

Curtis Joe / Android Otoritesi

Silmek istediğiniz fotoğraf ve videoları seçtikten sonra Silmek sağ üst köşedeki düğme. Bu bir çöp kutusuna benziyor.

yazan bir mesajla yönlendirileceksiniz. Google Hesabınızdan, senkronize edilmiş cihazlardan ve Google Fotoğraflar’da paylaşılan yerlerden kaldırılsın mı? Tıklamak Bin’e taşı seçili öğeleri çöp kutusuna taşımak için

çöp kutusuna taşı düğmesi görünür

Curtis Joe / Android Otoritesi

Çöp kutusundaki öğeler, depolama sınırınıza dahil değildir ve yanlışlıkla sildiğiniz fotoğraf veya videoları geri alabileceğiniz 60 gün sonra silinir. Bu görüntülerin hemen kalıcı olarak silinmesini istiyorsanız, doğrudan çöp kutusuna gidebilir ve oradan silebilirsiniz.

Google Fotoğraflar hesabınızı nasıl silebilirsiniz?

Google hesabınızın tamamını kapatmak istemiyorsanız, Google Fotoğraflar hesabınızı silemezsiniz. Dilerseniz tüm bulut verilerinizi silebilir ve bağlı tüm Google hesaplarınızı kaldırabilirsiniz. Alternatif olarak, Google Fotoğraflar’ı cihazınızdan kaldırabilir veya aşağıdaki seçeneklerden birini deneyebilirsiniz.

Yedekleme ve eşitlemeyi kapatma

Fotoğraflarınızın ve videolarınızın bulutta görünmesini durdurmak istiyorsanız, kapatabilirsiniz. Yedekle ve senkronize et Google Fotoğraflar ayarlarından.

Google Fotoğraflar’ı geleneksel bir Galeri uygulaması olarak kullanın

hesapsız kullan

Curtis Joe / Android Otoritesi

Bunu yapmak, esasen Google Fotoğraflar’ı günlük Galeri tarzı uygulamanıza dönüştürecektir. Birincil Google hesabınızla hiçbir şey ilişkilendirilmeyecek ve böylece herhangi bir otomatik veri paylaşımı engellenecektir. Buluta hiçbir şey gönderilmeyecek ve engellenmeden fotoğraf ve video çekmeye devam edebilirsiniz.

Böyle yaparak:

  • Android veya iOS cihazınızda Google Fotoğraflar uygulamasını açın.
  • Daha fazla seçenek açmak için sağ üst köşedeki profil resminize veya baş harflerinize dokunun.
  • Yukarıdaki hesabınızın yanındaki aşağı bakan oka dokunun Google Hesabınızı yönetin.
  • Seçme Hesapsız kullanın.

DEVAMINI OKU: Google Fotoğraflar’a herhangi bir cihazdan nasıl erişilir?

SSS

Evet, ancak, sıkıcı bir süreç olabilir. Daha önce de belirtildiği gibi, fotoğrafları ve videoları tek tek silebilir veya birçoğunu aynı anda seçebilirsiniz. Bir bilgisayarda, onay işaretlerinin görünmesi için fareyle her bir fotoğrafın üzerine gelir ve ardından silmek istediğiniz fotoğrafları seçmek için bu onay işaretlerini tıklarsınız. Alternatif olarak, tarihi işaretleyerek belirli bir süre içindeki tüm fotoğrafları seçebilirsiniz. Google Fotoğraflar uygulamasında birden fazla fotoğrafa veya videoya uzun süre basarsanız, bu şekilde de silmek için birden fazla fotoğraf seçebilirsiniz.

Bunları yedeklediyseniz, yani Google Fotoğraflar uygulamasında Yedekle ve senkronize et özelliğini açtıysanız, bunlar Google Fotoğraflar platformunda kullanılabilir olacaktır. Kaydedilecekler ve silinene kadar Google Fotoğraflar’da kalacaklar.

Platformuna yedeklenen fotoğrafları otomatik olarak silmez. Bunu manuel olarak yapmanız gerekecek. Ancak, Boş Alan adı verilen bir işlev vardır. Bu, cihazınızda zaten Google Fotoğraflar’a yedeklenmiş tüm fotoğrafları siler.

Evet. Bunu Google Fotoğraflar uygulamasından veya masaüstü tarayıcısından yapabilirsiniz.


Kaynak : https://www.androidauthority.com/delete-photos-google-photos-3096922/

Yorum yapın